ARCHITECT MECHELEN

Architect-MechelenNa een intensieve opleiding tot master in de architectuur en stage te hebben gelopen bij een gerenommeerd architectenbureau in de omgeving van Mechelen is architect Bart in 2010 op zelfstandige basis een eigen architectenpraktijk opgestart in Baal in de nabije omgeving van Mechelen. Architect Bart heeft stage gelopen bij enkele gerenommeerde architectenbureaus van BelgiŽ waaronder Conix Architects (provincie Antwerpen), Samyn & Partners architects & engineers (Brussel) en Schellen Architecten (Bonheiden, rand rond Mechelen). Architect Bart creŽert eenvoudige, krachtige en tijdloze architectuur en draagt daarmee bij aan een mooie residentiŽle leefomgeving in en rond Mechelen. Deze architectuur ontstaat door de bouwheer, en betrokken stedenbouwkundige diensten van Mechelen, in alle verschillende fasen van het project actief te betrekken.

De architectuur van architect Bart in Mechelen is samenvattend te verwoorden als het samenbrengen van de kunst en wetenschap van het ontwerpen van de gebouwde omgeving in en rond Mechelen. Architectuur steunt in het algemeen op drie principes: schoonheid (venustas), stevigheid (firmitas) en bruikbaarheid (utilitas). In een omgeving als Mechelen zijn we met onze architectuur steeds op zoek naar de balans tussen deze drie elementen, waarbij niet een de andere overheerst.

Voor architect Bart is architectuur een middel en geen doel om tot een leefbare omgeving in Mechelen te komen. De architect in Mechelen acteert als 'functioneel estheet', waarbij het om mťťr gaat dan vorm, stenen en beton. Uw architect en de dienst stedenbouw in Mechelen wikt en weegt, ondervraagt, modereert, structureert en informeert. Architect Bart inspireert, opent perspectieven en toont mogelijkheden. De maatschappelijke opdracht naar de eindgebruiker en de samenleving in Mechelen toe is het uitgangspunt van iedere architecturale opdracht. Elke architectuuropdracht zegt iets over een ruimere context en elke stedenbouwkundige opgave kent vroeg of laat een architecturale dimensie die Mechelen mee zal vorm geven.

Architect Bart is een ontwerper van gebouwen, die het ontwerp visualiseert (op tekening zet) en de verwerkelijking van dit concept technisch en administratief begeleidt in heel Mechelen en omgeving. Architect Bart fungeert als de vertrouwenspersoon en rechterhand van de bouwheer waarbij kerngedachten zoals professionalisme, correcte afspraakopvolging, de juiste persoon op de juiste plaats en een optimale en snelle dienstverlening in Mechelen centraal staan.

De opdrachtgever, hier genoemd de bouwheer en al dan niet afkomstig van Mechelen of omstreken, kan rekenen op een ontwerp op maat. De basis voor een architecturaal ontwerp wordt bepaald door de site, de omgeving, de oriŽntatie, de voorschriften,Ö Gecombineerd met de wensen en persoonlijkheid van de bouwheer, het bouwprogramma en budget vormen deze componenten de fundamenten van het ontwerp. Ontwerpen is een interactief proces; zowel de interactie tussen de verschillende bepalende elementen als de interactie tussen bouwheer en architect zijn daarin bepalend. De architect treedt op als raadgevend adviseur tijdens het volledige bouwproces op uw werf in Mechelen.